Stichting Restauratie Garrelsorgel Purmerend

a20001022

Home
Home (OUD)
Restauratie foto's
Nieuws
Comité van aanbeveling
Meest gestelde vragen
CD
Artikelen
Documentatiemap
Sitemap
get Acrobat Reader voor

Vorige ] Omhoog ] Volgende ]

 
 

Afsluitingsconcert Garrels in Onderdelen

PURMEREND - In de Koepelkerk aan de Kaasmarkt wordt zaterdag 21 oktober een gratis concert gegeven. Het concert staat in het teken van de tentoonstelling Garrels in Onderdelen - Historische orgels in het Purmerends Museum en van de afsluiting van een serie orgelbespelingen. Onder leiding van Dick Scharn zal het Nicolaaskoor enkele koorwerken zingen van Bach en Mozart en speelt organist Wim Stroman de Sonatine van Chr. Ritter en De Fantasie ut re mee fa sol la van William Byrd en samen met Jan Albert Jong het vierhandige orgelstuk Fantasie für die Orgel van Friedrich Hesse. De celliste Eugene Chirkine zal de eerste sonate van Bach laten horen. Het concert begint om 14.00 uur. In het Purmerends Museum is de expositie Garrels in Onderdelen nog te bezichtigen tot en met 22 oktober.

Het museum is op vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en in het weekeinde tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

bron onbekend
 

De Stichting Restauratie Garrelsorgel Purmerend heeft met de voltooing van de restauratie aan haar taakstelling voldaan en daarna zichzelf opgeheven. Rond de restauratie hebben we een beperkt aantal pagina's laten bestaan.

Voor beheer en exploitatie van het orgel is een nieuwe stichting opgericht. Ga voor actuele informatie naar www.garrelsorgelpurmerend.nl.

Laatste wijziging 26-04-2006. Site design PARVIS.