Stichting Restauratie Garrelsorgel Purmerend

p20010117

Home
Home (OUD)
Restauratie foto's
Nieuws
Comité van aanbeveling
Meest gestelde vragen
CD
Artikelen
Documentatiemap
Sitemap
get Acrobat Reader voor

Vorige ] Omhoog ] Volgende ]

 

Fondsen steunen restauratie Garrelsorgel

De Stichting Restauratie Garrelsorgel heeft van enkele landelijke fondsen inmiddels 53.000 gulden aan subsidie toegezegd gekregen. Het bestuur van de stichting zet zich in voor de restauratie en terugkeer van het Garrelsorgel in de Koepelkerk in Purmerend. "Door Jan Jongepier, orgeladviseur van de stichting en zelf oud-organist van het Garrelsorgel, is een restauratieplan opgesteld. De totale kosten van restauratie bedragen ongeveer 2,1 miljoen gulden. De bijdrage van Monumentenzorg, die via de Provincie Noord-Holland wordt verstrekt, is vaak 70% van de subsidiabele kosten. Dat zou nu neerkomen op een bedrag van 1,3 miljoen gulden. Het eigen vermogen van de stichting bedraagt zo'n 200.000 gulden, zodat we een 'tekort' van ruim 5 ton hebben", aldus voorzitter Peter Kersloot. Dat tekort moet deels worden gedekt uit de publieksacties als verkoop van Garrelswijn, Orgelbrood, Orgelkaarsen en de CD met opnames van het orgel. "Ook hopen we op een behoorlijke bijdrage van grotere landelijke fondsen als het VSB-fonds en het Anjerfonds. Er is ons al subsidie toegezegd door het K.F. Hein Fonds (F 3.000,00), de Van Zoen Orgelstichting (F 1.000,00), het Mr P. de Gruyterfonds (F 2.000,00), het W.J.O. de Vries Fonds (F 5.000,00), het Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds (F 10.000,00), de Frans Mortelmans Stichting (F 25.000,00) en de Meindersma Sybenga Stichting (F 7.000,00). Ook hebben we een schenking gekregen van de Vereniging Historisch Purmerend", vervolgt Kersloot. "Prachtig is ook de gift van 1.500 gulden die we ontvingen van een bruidspaar dat 40 jaar was gehuwd. Tijdens hun receptie werd ook Garrelswijn geschonken. Er werden 60 flessen leeggedronken!" De stichting is ook afhankelijk van donateurs. Men kan donateur worden door minimaal 25 gulden over te maken op rekeningnummer 98.02.64.588 ten name van de Stichting Restauratie Garrelsorgel te Wijdewormer. Voor meer informatie kan kontakt worden opgenomen met de stichting via het adres Neck 8, 1456 AA Wijdewormer .

 

PERSBERICHT 17 januari 2001
 

De Stichting Restauratie Garrelsorgel Purmerend heeft met de voltooing van de restauratie aan haar taakstelling voldaan en daarna zichzelf opgeheven. Rond de restauratie hebben we een beperkt aantal pagina's laten bestaan.

Voor beheer en exploitatie van het orgel is een nieuwe stichting opgericht. Ga voor actuele informatie naar www.garrelsorgelpurmerend.nl.

Laatste wijziging 26-04-2006. Site design PARVIS.