Stichting Restauratie Garrelsorgel Purmerend

p20010521

Home
Home (OUD)
Restauratie foto's
Nieuws
Comité van aanbeveling
Meest gestelde vragen
CD
Artikelen
Documentatiemap
Sitemap
get Acrobat Reader voor

Vorige ] Omhoog ] Volgende ]

 

Stichting geeft opdracht tot restauratie Garrelsorgel

Op zaterdag 26 mei 2001 wordt door het bestuur van de Stichting Restauratie Garrelsorgel de opdracht voor de restauratie en terugplaatsing van het Garrelsorgel uit de Koepelkerk in Purmerend ondertekend.
"De restauratie wordt uitgevoerd door Flentrop Orgelbouw uit Zaandam", zo meldt Peter Kersloot, voorzitter van de stichting. "Het schilderwerk wordt uitgevoerd door Schilderwerken IJsbrand Kuiper, ook uit Zaandam. Beide bedrijven hebben samen al meerdere orgels gerestaureerd. Vooral de firma Flentrop is op orgelgebied wereldberoemd. Als alles volgens plan verloopt is het Garrelsorgel eind 2003 weer speelklaar, nadat het al meer dan 25 jaar niet is gebruikt."
De besloten bijeenkomst vindt plaats in de Koepelkerk in Purmerend, waar het Garrelsorgel na restauratie wordt teruggeplaatst. De totale kosten van de restauratie bedragen ongeveer 2,1 miljoen gulden. Kersloot: "Het geven van de opdracht kwam snel dichterbij doordat staatssecretaris Van der Ploeg onze stichting begin dit jaar bijna 1,4 miljoen gulden toezegde. Het VSB-Fonds kwam daarna met een garantie. Het tekort op de begroting bedraagt nu nog zo'n f.85.000,00. We hebben dus nog ruim twee jaar de tijd om dat geld bijeen te brengen."
Het gat in de begroting hoopt de stichting onder meer via fondsenwerving en donateurs te kunnen dichten. Kersloot vertelt: "Uniek is dat we van de Belastingdienst een vrijstelling van schenkingsrecht krijgen voor alle bedragen die we tot en met 28 juni 2001 ontvangen. Dat scheelt over grotere bedragen maar liefst 11 procent belasting!". Donateur worden (voor minimaal 25 gulden per jaar) van of schenkingen doen aan de stichting kan door overmaking van geld op rekeningnummer 98.02.64.588 ten name van de Stichting Restauratie Garrelsorgel te Wijdewormer. Voor meer informatie kan kontakt worden opgenomen met de stichting via het adres Neck 8, 1456 AA Wijdewormer , of via het internet-adres: www.xs4all.nl/~pdvsfh/garrels/index.htm.

 

PERSBERICHT 21 mei 2001
 

De Stichting Restauratie Garrelsorgel Purmerend heeft met de voltooing van de restauratie aan haar taakstelling voldaan en daarna zichzelf opgeheven. Rond de restauratie hebben we een beperkt aantal pagina's laten bestaan.

Voor beheer en exploitatie van het orgel is een nieuwe stichting opgericht. Ga voor actuele informatie naar www.garrelsorgelpurmerend.nl.

Laatste wijziging 26-04-2006. Site design PARVIS.